Pagina 1 van 1

Musa Dajiao

BerichtGeplaatst: 04 aug 2011 18:36
door Stefanvds
Heeft er al iemand ervaring met de Musa Dajiao, zou een kruising zijn van sikkimensis x balsbisiana

Re: Musa Dajiao

BerichtGeplaatst: 04 aug 2011 19:42
door Christophe
Bij velen doet die het goed ... maar bij mij is die om een of andere reden reeds 2x snel kapot gegaan :(

Re: Musa Dajiao

BerichtGeplaatst: 04 aug 2011 20:48
door kiwi
Hier het zelfde.
:cry:

Re: Musa Dajiao

BerichtGeplaatst: 04 aug 2011 21:33
door shusui
Hier groeid hij heel goed, heeft groot en breed blad dat heel dik is (weinig windschade).
Hij lijkt wat op M. saba, alleen een kleinere versie en een veel makkelijkere plant.
Overwintering was geen probleem op 10°c in de serre.

Iemand al wat geprobeerd qua winterhardeheid?
Met sikkimensis en balbisiana bloed moet ie toch wat kunnen verdragen.
Ik probeer het volgend jaar in elk geval.

Gr,
Sven

Re: Musa Dajiao

BerichtGeplaatst: 05 aug 2011 07:21
door TropiRo
Bij mij was overwintering in een koude kas die soms toch -1/-2 is geweest geen enkel probleem.

Hij heet oospronklijk M. da jiao, ik vraag mij ook af wie heeft gezegd dat het een kruizing is van een sikkimensis en balbisiana.

Een quote uit Food plants of China door Shiu- ying Hu:
Musa x paradisiaca L. - plantain ( = M. sapientum L, M. acuminata Colla x M. balbisiana Colla)
Da-jiao = Ta-chiao ( big banana), fruit cooked.
A species of hybrid origin, bearing large seedless bananas, edible afther cooking, rarely cultivated in China.

Re: Musa Dajiao

BerichtGeplaatst: 15 maart 2015 19:54
door Pieter73
Al meer ervaringen inmiddels? Hoe groot wordt deze soort? Iemand al bananen er aan gehad? En zo ja, hoe is ie gekweekt om dat resultaat te halen? Binnen? 's zomers buiten in pot of volle grond?