Pagina 1 van 1

knol

BerichtGeplaatst: 10 mei 2010 21:59
door p e t e r
Volgende knol heb ik via een kennis van me verkregen als cadeau (geen planten kenner).
Uit zijn uitleg denk ik dat het over een soort collocasia knol gaat.
Hij weegt ongeveer 1kg en zou heel grote bladeren geven.
Als grootte ter vergelijking een flesje van 33cl.

Afbeelding

Afbeelding

Zijn er mensen die deze kennen of nog reeds gezien hebben?

Re: knol

BerichtGeplaatst: 10 mei 2010 23:19
door p e t e r
Na enig zoeken vermoed ik inderdaad toch dat het om de Colocasia esculenta var. esculenta gaat.

Afbeelding

Ik kende enkel de kleindere:
Afbeelding

Re: knol

BerichtGeplaatst: 11 mei 2010 01:49
door videomaster
Ik denk een Alocasia Macrorrhiza of reuze olifantenoor.

Afbeelding

't is moeilijk te zeggen er bestaan nogal wat soorten al dan niet eetbaar zoals ook deze Colocasia esculenta die hier als vervangmiddel voor de aardappel gebruikt wordt.

Afbeelding

Afbeelding

Het zou handig zijn om te weten waar je vriend aan die knol geraakt is... in de supermarkt? dan is het beslist een eetbare soort.

Re: knol

BerichtGeplaatst: 11 mei 2010 16:41
door Eduard
Hoi, videomaster de eerste die je noemt zeker niet! deze maakt stammen aan! Tot 1,50 hoogte. Zie exotische bloemen en planten.
Gr. Eduard.

Re: knol

BerichtGeplaatst: 11 mei 2010 22:39
door p e t e r
Ik heb eens geïnformeerd bij mijn schenker en hij had deze knol bij een kennis van hem gekocht (in een Aziatische winkel) als cadeau voor me. Hij had hem verteld over mijn passie voor exoten. Het zou inderdaad een eetbare soort zijn. De naam wist hij niet.

Re: knol

BerichtGeplaatst: 12 mei 2010 01:17
door videomaster
p e t e r schreef:een als cadeau voor me.


Eigenlijk grappig.... ik zie hier al iemand afkomen uit Europa, en als cadeau een aardappel meebrengen. :lol:

Re: knol

BerichtGeplaatst: 12 mei 2010 10:10
door griphuz
Het is een Colocasia esculenta, en de varieteit ga je nooit achter komen.
Deze knollen worden vrij regelmatig aangeboden in aziatische, afrikaanse of surinaamse winkels. Ze worden veel gegeten, ik weet alleen niet precies hoe ze te bereiden.

Lekker oppotten en warm voortrekken, als ze eenmaal aan de groei zijn kunnen ze zelfs met pot en al in de vijver gezet worden als moerasplanten. Je kunt ze ook gewon in pot laten overigens.

Groetjes en succes.
Remko.

Re: knol

BerichtGeplaatst: 12 mei 2010 10:18
door videomaster
griphuz schreef:ik weet alleen niet precies hoe ze te bereiden.


Gewoon schillen en koken zoals een aardappel...

:thai: