door Rob op 27 jul 2014 16:14
Heb dit vorig jaar ook gedaan; alle musa blad fijngehakt en - vermengt met een halve zak compost - terug in de gaten gemikt die de musa achterlaten als ze naar stalling gaan.
tegen het voorjaar dan hoef je weinig meer te doen dan het gat te openen...
Lijkt gunstig te werken voor de groei, en ze sloegen dit jaar ook heel rap aan. Op zijn minst werkt het voor de groene bak, want die zit met het blad van 1 of 2 flinke musa echt al wel vol hoor...).
Eduard: je hebt 100% gelijk. Die mono-cultuur is niet alleen saai en lelijk, maar ook nog eens heel slecht voor de grond en de mensen die in die business werken met bestridingsmiddelen etc, die accumuleren in bodem. De menselijke eigenschap is om alles te willen organiseren...
08/09, -14.7°C__14/15, - 3.6°C__20/21, -9.1°C
09/10, -10.0°C__15/16, - 5.9°C__21/22, -5.2°C
10/11, - 7.9°C__16/17, - 7.9°C__21/22, -6.9°C
11/12, -14.7°C__17/18, - 8.3°C__22/23, -7.1°C
12/13, - 7.9°C__18/19, - 7.5°C
13/14, - 0.8°C__19/20, - 2.8°C